Company Logo

____________________

Prijava uporabnika

(prijava za člane društva)

Jaka JAZBEC

Rojen je 16.07.1992 in ima za seboj tekmovalno kariero iz alpskega smučanja vse od svojega osmega leta starosti (od leta 2000). Začetki v cicibanski konkurenci niso bili najboljši, saj je svoje prvo leto končal brez osvojenih točk v regijskem ali državnem pokalu. Cicibansko konkurenco (po dveh letih) je vendarle zaključil z nekaj osvojenimi stopničkami na regijskih tekmovanjih.

 


 

Prvi vidnejši rezultati so bili v sezoni 2005/2006 v konkureni starejših dečkov, kjer se je na podlagi rezultatov (5. mesto v državnem pokalu v letniku 1992) uvrstil v otroško reprezentanco.


Sledilo je leto poškodb (težave s koleni zaradi hitre rasti) in razočaranj, saj je sezono (in s tem tekmovanja v otroški konkurenci) končal na 11. mestu v državnem pokalu. Razen dveh peth mest na državnih tekmah in dveh sedmih mest na državnih prvenstvih ni bilo vidnejših rezultatov.

 

Prvo leto v FIS konkurenci (2007/2008) je prineslo zadovoljive (vendar ne zavidljive) FIS točke in 14. mesto med mlajšimi mladinci.

 

Sezona 2008/2009 pa je bila najuspešnejša do tedaj. K osvojenim solidnim FIS točkam je dodal 2 medalji iz državnih prvenstev (srebro v kombinaciji in bron v slalomu) in skupno 5. mesto v državnem pokalu pri mlajših mladincih. Kljub vsemu to za uvrstitev v C reprezentanco ni bilo dovolj (neizpolnjen cilj, ki je tako prestavljen na sezono 2009/2010)!

 

Podatki po sezoni 2008/2009:

 

  • 75 mesto na svetovni FIS lestvici v slalomu (letnik 92 in 93)
  • 83 mesto na svetovni FIS lestvici v veleslalomu (letnik 92 in 93)
  • 22 mesto na svetovni FIS lestvici v super veleslalomu (letnik 92 in 93)
  • 59 mesto na svetovni FIS lestvici v smuku (letnik 92 in 93)


Sicer je Jaka obiskoval športni razred 2. gimnazije v Mariboru, kjer je uspešno  maturiral. Kljub veliki odsotnosti (po 600 ur na letnik) je redno opravlja svoje dijaške obveznosti (ki so praviloma skoncentrirane v mesece od aprila do septembra)! V šoli ga predvsem zanima matematika, fizika in angleščina, kot športnik pa obožuje telesno vzgojo.

 

Razen smučanja se ukvarja tudi z drugimi športni, predvsem s (scuba) potapljanjem , gorskim kolesarstvom in triatlonom.

 

Sezona 2009/2010 in 2010/2011 sta minili v pripravljanju in doseganju ciljev za nadaljevanje študija v ZDA. Za pridobitev športne (smučarske) štipendije so bili potrebni vidni športni rezultati  (FIS točke,  posamezni dosežki, mnenja, priporočila, ...) in izpolnjeni vsi ostali pogoji (matura, TOEFL/SAT scores, ...).

 

Sezono 2010/2011 je zaključil z rezultati, ki so ga v svojem letniku uvrščali med najboljših 5 (v SL) ali najboljših 10  (v VSL) v vseh konkurenčnih državah (Slovenija, Avstrija, Norveška, Švedska,  Francija, ZDA, Kanada), iz katerih se "kadruje" smučarje na Ameriških univerzah.

 

Julija 2011 je po daljšem dogovarjanju dobil ponudbo za štipendijo iz Sierra Nevada College, tako da od avgusta 2011 tam študira "Computer Science" in je hkrati član njihove  zmagovite smučarske ekipe SNC Eagles.

 

 

 

V svoji prvi smučarski sezoni (2011/2012) med USCSA (United States Collegiate Ski Association) so SNC Eagles osvojili naslov državnih prvakov v konkurenci deklet in fantov, Jaka pa je pri tem pomagal z naslovom vseameriškega študentskega prvaka v veleslalomu in se uvrstil v prvo vseameriško študentsko ekipo (First Team All-American).

 

 

Sezona 2012/2013 mu je na USCSA Nationals prinesla še več medalj (2. mesto SL, 3. mesto VSL, 2. mesto overall) in naslov prvakov za moško ekipo SNC!

 

 

 

V sezoni 2013/2014 najuspešnejši doslej, kolekcijo naslovov je dopolnil s prvim mestom overall, SNC Eagles pa so osvojili svoj tretji zaporedni ekipni naslov!

 

OglasiBooks!

Powered by Joomla!®. Designed by: joomla templates free dedicated hosting Valid XHTML and CSS.