Company Logo

____________________

Prijava uporabnika

(prijava za člane društva)

Tina MALEK

 

Rojena je 11.02.1998. Po petih letih igranja odbojke v OK Formis Bell je junija 2010 uspešno opravila izpit in s tem formalno pridobila dovoljenje za igranje golfa. V jeseni istega leta se je po odločitvi, da prične golf tudi aktivneje trenirati, pridružila mladinski ekipi v Slovenskih Konjicah.

 

Sledilo je 5 mesecev zimskega treninga, kjer je pridno osvajala tehniko golfskega zamaha ter gradila temelje za svojo prvo igralsko sezono.

 

Ognjeni krst v turnirskem golfu je prestala 09.04.2011 na Golf igrišču Trnovo, kjer je na otroškem Rauch turnirju kar takoj osvojila 1. mesto v svoji kategoriji.  Zelo podobne in za prvo sezono popolnoma nepričakovane rezultate je nizala  vse do zaključka sezone konec oktobra. V otroški pokalni seriji turnirjev za začetnike pod okriljem GZS (Oaza Bambi cup) je v šestih nastopih osvojila 5 prvih in 1 tretje mesto. S temi rezultati je bila ob koncu sezone prepričljiva absolutna zmagovalka v kategoriji deklic 11-14 let. Udeležila se je tudi nekaterih komercialnih turnirjev, kjer je igrala v konkurenci z odraslimi golfistkami in prav tako dosegla nekaj uvrstitev »na stopničke«. V sezono je štartala brez velikih pričakovanj in z osnovnim Hcp. 54, ki ga z opravljenim izpitom pridobi vsak golfist, zaključila pa z zelo dobrimi uvrstitvami in Hcp. 27,1.

 

Dobri rezultati in pohvalne ocene različnih profesionalnih trenerjev  golfa v Sloveniji, Avstriji in Nemčiji so bili vzpodbuda za zavzet zimski trening v obodbju november 2011 – marec 2012.  V tem času je kot edina deklica v sicer popolnoma moški zasedbi v Slovenskih Konjicah delala predvsem na tehniki in nekaj malega na fitnessu.

 

Osnovni cilj v sezoni 2012 je bil zastavljen zelo ambiciozno; doseči rezultate, ki bodo omogočili pridobitev statusa A in s tem postaviti temelje za vpis v športni razred na II. Gimnaziji v Mariboru ter sezono spet zaključiti s približno razpolovljenim Hcp.

 

Tina v tej sezoni ni več nastopala na turnirjih Oaza Bambi Cup, ampak na turnirjih najvišjega mladinskega ranga – Junior Tour, ki so običajno izvedeni v obliki dvodnevnega tekmovanja, kjer se v dveh dnevih odigra 2×18 lukenj. Udeležila se je 5 turnirjev in na njih osvojila 2 prvi in 3 druga mesta. To je bilo na koncu dovolj za osvojitev skupno drugega mesta v kategoriji deklic U14. S tem je bil prvi cilj sezone dosežen, saj ji je GZS dodelila status A. Temu je dodala nekaj dobrih rezultatov na turnirjih serije Rauch in tudi na ostalih komercialnih turnirjih. Na mednarodnem mladinskem prvenstvu Slovenije je odigrala svoj prvi tridnevni turnir in v kategoriji U21 osvojila 10.mesto. Med ostalimi rezultati bi bilo potrebno izpostaviti Odprto prvenstvo Ljubljane za Osnovne in Srednje šole, kjer je odigrala svoj do sedaj absolutno najboljši turnir in z rezultatom +5 (5 nad parom igrišča) osvojila 1. mesto. Padec forme, rahle težave s tehniko zamaha ter nekaj slabših iger na manj pomembnih turnirjih v septembru in oktobru so botrovali temu, da je svoj drugi cilj ob koncu sezone zgrešila za malenkost, saj je sezono zaključila s Hcp. 14,0.

 

Pred njo je sedaj obdobje zimskih treningov, kjer bo osnovni cilj odpraviti tehnične težave pri zamahu in povečati sigurnost pri puttanju. V treninge je od meseca septembra vključena tudi individualna vadba pri osebni trenerki za fitness in telesno pripravo. Če bo vse potekalo po načrtih, lahko z optimizmom pričakujemo naslednjo sezono.

 

V prihodnjih mesecih pa ob golfu Tino čaka še en velik izziv in sicer na šolskem področju. Osnovno šolo (obiskuje 9. razred OŠ Dušana Flisa v Hočah)  je namreč potrebno zaključiti s čimboljšim rezultatom in s tem dokončno potrditi pogoje za vpis v športni razred II. Gimnazije.

 

2013

V sezoni 2013 je Tini uspelo izpolniti večino zastavljenih ciljev.
Začetek sezone 2013 je bil zelo spodbuden, saj je prejela povabilo reprezentančnih selektorjev za nastop na European Olympic Hopes Trophy na Madžarskem. Tina je z dobrimi igrami  prispevala svoj delež pri končnem tretjem mestu, ki ga je naša ekipa nepričakovano osvojila.


Pomembnejše tekme v tem letu je odigrala z določenimi nihanji. Vseh sedem tekem Junior Tour 2013, ki so bile na programu med aprilom in septembrom je igrala dokaj konstantno in uspešno ter na koncu osvojila skupno prvo mesto v kategoriji U16. Slabše od pričakovanj pa je odigrala na Odprtem prvenstvu Slovenije za mladince, kjer je v svoji kategoriji osvojila četrto mesto.


Skozi večji del sezone je delala pod vodstvom trenerja reprezentance Aleša Gregoriča in vaditelja v klubu Janija Šribarja. Ob koncu sezone je začela delati s trenerjem v GK Velenje in GK Celje Damjanom Murgljem. Ekipi GK Velenje se bo v sezoni 2014 tudi formalno pridružila.


Velik cilj v letu 2013 pa je bil povezan tudi s šolskimi obveznostmi. 9.razred v osnovni šoli je bilo treba opraviti čim bolj uspešno in s tem doseči pogoje za vpis v športni razred na gimnaziji. To ji je tudi uspelo in s tem je postala prva golfistka, ki obiskuje športni razred mariborske II. gimnazije.

 

 

OglasiBooks!

Powered by Joomla!®. Designed by: joomla templates free dedicated hosting Valid XHTML and CSS.